Andere Projecten

*1  Documentaire (R)esistenza.

*2  Scampia School Project.

*1 Documentaire: (R)esistenza

A documentary film by Francesco Cavaliere
Produced by Wanda Glebbeek & Francesco Cavaliere
Cinematography: Alessandro Nucci, Ivan Forastiere
Editing: Giuseppe Lo Fiego, Marco De Stefanis
Sound recording: Francesco Cavaliere
Original music: Simone Giacomini
Sound mix: Andrea Fabiani
Running time: 72 min.
Glebbeek | Cavaliere
© 2011

(R)esistenza volgt acht verhalen over civiel verzet in Scampia, de beruchte ( door de camorra gedomineerde)  buitenwijk van Napels en tevens Europa’s grootste drugsmarkt, zoals ook beschreven in Roberto Saviano’s bestseller “Gomorra’.  Tegen een achtergrond van georganiseerde misdaad, wekeloosheid, armoede en sociaal verval vertellen de hoofdpersonen over hun dagelijks gevecht om hun buurt een beetje leefbaarder te maken.

(R)esistenza heeft zich al weten te selecteren op 37 festivals in vele verschillende  landen en heeft inmiddels al 5 awards en 2 special mentions gewonnen. Dit jaar zal hij zelfs ook op verschillende festivals in de Verenigde Staten te zien zijn.

Voor meer informatie en de link naar de trailer klik  hier.

 Link naar uitzending van ‘Eén Vandaag’ over (R)esistenza,  klik hier

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

*2 Scampia School Project:

Beste mensen,

Ik vraag jullie dringende hulp bij het volgende. Al vele jaren heb ik contact met een prachtige organisatie ‘Resistenza Anticamorra’. Zij zijn een anti maffia organisatie in Scampia,  een beruchte buitenwijk van Napels (Italië) Een wijk gedomineerd door armoede, drugs, georganiseerde misdaad en verval. Een wijk waar geen plek is voor kinderen..waar het té gevaarlijk is om buiten te spelen, waar geen speelpleintjes zijn en geen clubjes en verenigingen. In deze wijk is er niets..

Deze organisatie zet zich in voor deze kinderen. Ontwikkelt projecten, geeft workshops en creëert plekken voor deze kinderen om naar toe te gaan..om te leren, te spelen en om kind te zijn..
Na een moeizame strijd (zij ondervinden veel tegenwerking) hebben zij eindelijk deze oude verlaten school in bezit gekregen. Een pand op een pleintje vol junkies en spuiten op de grond waar veel aan opgeknapt moet worden. Dit pand wordt een mooie plek voor deze vergeten kinderen van scampia, met uw hulp..want opknappen kost geld en de crisis die wij hebben is daar vele, vele malen erger..Ik ken deze organisatie persoonlijk al jaren, heb vele prachtige projecten zien ontstaan en garandeer jullie dat elke cent ook daadwerkelijk naar deze school gaat en niet (zoals bij de vele grote officiële organisaties) naar de bestuursleden..

Alle beetjes helpen dus geef ook!  Ik dank u wel, ook namens de kinderen van scampia..

Direct doneren
cc bancario: 00000127360 (presso Banca Etica)
IBAN: IT58 B050 1803 4000 0000 0127 360
To: resistenza – associazione di lotta alla illegalità e alla cultura camorristica
Officiële (BTW) bon is uiteraard mogelijk

Liever via mij:
bank: 346446155
tnv: W. Glebbeek.
Onder vermelding van: Scampia project.

Website:   Resistenza Anticamorra

Facebook: Resistenza Anticamorra

DSC_0360-7

School 1

school 2

screenshot 1

screenshot 2

screenshot 2

screenshot 4